De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

 

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

De Roparun van 2013 wordt op voorhand een bijzondere. Deze 22e editie organiseren ze namelijk voor het eerst twee Roparuns tegelijk. Naast de bekende Roparun vanuit Parijs starten we dan ook in Hamburg om op Tweede Pinksterdag tegelijkertijd te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. De starts vinden plaats op zaterdag 18 mei en de finish is op maandag 20 mei.

Ikzelf heb het voorrecht om voor de 2e keer mee te mogen en ons team: Team Amazing, te verzorgen, samen met nog 2 sportmasseurs. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met de roparun en dat heeft me heel veel kippenvel momenten opgeleverd om te zien hoeveel mensen er mee doen met dit mooie doel en allemaal op hun eigen wijze hun bijdrage leveren.

Wilt u ons steunen, uw donatie is van harte welkom op rekeningnummer 648637301 t.n.v Team Amazing te Leersum! Of ga naar www.teamamazing.nl en klik de doneerbutton aan, team 87!  

Amazingvogels in Leersum
05-03-2013 14:51  
LEERSUM - Er liepen afgelopen zaterdag vreemde vogels door het winkelcentrum in Leersum. Team Amazing had samen met een aantal winkeliers een sponsoractie georganiseerd voor het Roparunteam.  Aanleiding voor deze actie was het initiatief van Ronald Roosen, de bezorgbakker, om een dag oliebollen te gaan bakken voor het goede doel. Team Amazing had dit aanbod met beide handen aangenomen en is andere winkeliers gaan benaderen om er een echte happening van te maken.  Het Leersums Kaashuis, Vrolijk Stroopwafels Enzo…, AH Leersum en Kees de Nobel Bloemen en Planten stonden gelijk klaar om aan te sluiten. Helaas moest uiteindelijk Ronald Roosen door ziekte afhaken, maar dat mocht de pret niet drukken.  De Roparun mascottes waren in vorm en vermaakten jong en oud met hun capriolen en het winkelend publiek steunde het initiatief door massaal de aangeboden lekkernijen en bloemen te kopen. Aan het einde van de dag mocht team Amazing weer € 1.100,- bijschrijven op de rekening van de Stichting Roparun.

thumb Amazing in Leersum 2-3-2013 

De verkoopactie in Leersum was de aftrap van een aantal sponsoractiviteiten. De komende weken staan de volgende evenementen op de agenda. Zondag 17 maart 10.00 uur: Bootcamp in samenwerking met SportOptimaal bij het Doornse Gat; zaterdag 23 maart 21.00 uur: Classic Dance Café bij Buitenlust in Amerongen; zaterdag 13 april 20.30 uur: Popkwis bij Buitenlust in Amerongen; zaterdag 20 april: Koploop & Workout bij Somatic-Amerongen. Voor meer informatie: www.teamamazing.nl