Als je last van stijve spieren, vermoeide armen, benen of rug hebt door sporten of door je dagelijkse activiteiten, dan is het tijd voor een sportmassage. Sportmassage is namelijk een massage die heel intensief en diep is en is bedoeld om vastzittende en stijve spieren los te maken.

Een sportmassage kun je voor, tijdens of na een inspanning laten uitvoeren. Voor het sporten passen we een stimulerende massage toe om de spieren voor te bereiden op de prestatie. Na afloop van je sportprestatie is de massage ter ontspanning, om te herstellen en om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. Dit voorkomt spierpijn en vermoeide, verharde, geïrriteerde spieren en bevordert het herstel. Sportmassages worden uitgevoerd met een beetje olie op de huid. Je zit of ligt hierbij op een massagebank.

Sportmassage is niet alleen voor sporters, maar ook voor mensen die veel dezelfde bewegingen achter elkaar maken of lang in een zelfde houding moeten werken, zitten, waardoor spieren vast gaan zitten en overbelast raken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de hele dag achter de computer zitten.

Naar een sportmasseur ga je niet alleen met een blessure. Je spieren laten onderhouden vermindert de kans op blessures en verhoogt je prestatie.