Massages

Ontspanningsmassage

Bij deze massage wordt er lichte druk uitgeoefend op huidniveau. Het zorgt voor ontspanning en stressvermindering. Een ontspanningsmassage werkt ontspannend voor lichaam en geest. Een heerlijk moment voor jezelf!

Sportmassage

Sportmassage is een massage gericht op de spieren. Het zorgt ervoor dat de doorbloeding verbetert en afvalstoffen beter afgevoerd worden. Je lichaam herstelt sneller en de kans op blessures vermindert aanzienlijk.

De naam sportmassage lijkt aan te geven dat het een massage is voor sporters, maar deze massage is zeker niet alleen voor sporters. Sportmassage is ook goed voor mensen die bijvoorbeeld de hele dag achter de computer zitten. Wanneer je beweegt zorg je ervoor dat je bloedcirculatie goed rondgepompt wordt en de afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd worden. Wanneer je veel in een en dezelfde houding zit hopen afvalstoffen zich op en ontstaan er spierknopen. Je voelt dan een branderig en moe gevoel in je spieren. Met sportmassage worden deze spierknopen eruit gemasseerd, waardoor je spieren en lichaam weer relaxed aanvoelen.

Stoelmassage

Dit is een massage waarbij er door de kleding heen gemasseerd wordt in een speciaal ontworpen stoel. Het is een kortdurende massage van 20 minuten.

Aangezien het een massage door de kleding heen is en er geen olie gebruikt wordt is het een massagevorm die heel geschikt is voor op kantoor of op een evenement.

De massage is gericht op de rug, nek, schouders, armen en het bekken.

Massage bij kanker

Even ontspannen, niet aangeraakt worden omdat het vanwege de behandelingen moet, maar aangeraakt worden ter ontspanning, omdat je er zelf voor kiest.

Wanneer je de diagnose kanker krijgt wordt je geleefd, alles staat in teken van de ziekte. Massage bij kanker is een hele zachte massage, een massage waarbij je met aandacht wordt aangeraakt, een massage waarbij je even tot rust kan komen en een moment voor jezelf kan nemen.

De massage is mogelijk tijdens de behandelfase, na de behandelfase en ook in de palliatieve fase. Massage kan helpen bij slapeloosheid, stress, angst, depressie en pijn.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Instituut massage bij kanker, waardoor er met kennis gemasseerd wordt. Voor meer informatie over de opleiding kijk op www.massagebijkanker.nl

Fasciatherapie

Fascie is een vorm van bindweefsel, dit weefsel verbind ons hele lichaam met elkaar. Het zit als lagen onder de huid en rondom de spieren, botten, gewrichten en organen. Alles is onderling met elkaar verbonden.

Fasciatherapie is een zachte methode om spanningen in het lichaam op te lossen.